Τα διαμάντια δεν είναι παντοτινά

Έρευνα: τα διαμάντια εξατμίζονται κατά την έκθεσή τους στο φως.

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως το σκληρότερο γήινο φυσικό υλικό εξατμίζεται όταν εκτίθεται σε φως. ‘Ενας βράχος τοποθετήθηκε κάτω από ακτινοβολία UVC , η ισχυρότερη υπεριώδης ακτινοβολία που φιλτράρεται από το στρώμα όζοντος και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μικρά κοιλώματα εμφανίστηκαν πάνω στην επιφάνεια. Ο επικεφαλής της έρευνας, Mildren Richard δήλωσε «παρότι γνωρίζουμε πως η εξάτμιση συμβαίνει σε αρκετά υλικά, αυτή είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε σε διαμάντι.»

Το ποσοστό της απώλειας μάζας μειώθηκε στα χαμηλότερ επίπεδα ακτινοβολίας αλλά η διαδικασία συνεχίστηκε με πιο βραδύ ρυθμό.Το ποσοστό της εξάτμισης υπό πολύ φωτεινές συνθήκες , όπως είναι το φως της παραλίας ή το υπεριώδες φως μαυρίσματος είναι σχεδόν αμελητέο με την φθορά να γίνεται ορατή μετά από 10 δις χρόνια όπως τόνισε ο επικεφαλής της μελέτης αυτής.

Τα ευρήματα δεν παρέχουν μόνο ενδείξεις για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα των διαμαντιών , αλλά και στοιχεία για περαιτέρω επιστημονική έρευνα. Ο Mildren είπε «αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τις δομές των διαμαντιών στις οποίες αποθηκεύεται το φως τότε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αποτελεσματικότερες και μικρότερες συσκευές λέηζερ με εφαρμογές σε κβαντικούς υπολογιστές».

Dailymail / Μετάφραση epistimonikos

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τα διαμάντια δεν είναι παντοτινά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.