ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΣΤΕΚΙ ΕI-END ΧΑΝΙΩΝ 30-6-14 ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

1016380_1548759428691582_8459829763218380726_n

Δρ. Λαμπράκης:
Πρέπει να περάσουμε απέναντι την βάρκα με το σύστημα το πολιτικό που υπάρχει τώρα, αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή. Δύο τρόπους, χάσαμε τον θεσμό τον δικαστικό, τον χάσαμε οριστικά, ήταν η τελευταία ελπίδα, το τελευταίο ανάχωμα στην οριστική κατάληψη ήταν ο δικαστικός θεσμός, αυτός χάθηκε. Το επόμενο που έχουμε λοιπόν είναι να κάνουμε κάτι που δεν μας άρεσε ποτέ, πρέπει να περάσουμε απέναντι χρησιμοποιώντας το πολιτικό σύστημα όπως έχει για να μπορέσουμε να κάνουμε την αλλαγή καταλαμβάνοντας…αλλά και πάλι σας είπα είναι το μεγάλο…όλοι μας έχουμε αδυναμίες, όλοι μας έχουμε διδαχθεί, γαλουχηθεί και μεγαλώσει με τις άγκυρες της ύλης Επομένως πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε το…(απαντά σε παρευρισκόμενο που αναφέρθηκε στην κρίσιμη μάζα), όχι δεν είναι η κρίσιμη μάζα, αυτό που χρειάζεται πρέπει να είναι πάντα το φως στην κορυφή του λόφου. Να έχεις την ιδεολογική ταυτότητα, το ποιοι είμαστε και που πάμε, και μετά να ξεκινήσεις με όσους συνέλληνες μπορείς ελπίζοντας ότι περνώντας μέσα από την Σκύλα και την Χάρυβδη θα παραμείνουν αρκετοί ναύτες στο βαπόρι για να φτάσουμε απέναντι και να κάνουμε την αλλαγή.

Ερώτηση παρευρισκόμενου:
Συντακτική συνέλευση Ελλήνων είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Συνέλευση Ελλήνων;

Δρ. Λαμπράκης:
Συνέλευση Ελλήνων αν επιβληθεί μόνον με την βία. Αυτό που λες γίνεται μόνο μετά από βίαιες ανατροπές κυβερνήσεων. Εμείς τέτοια προοπτική δεν έχουμε. Επομένως αφού δεν μπορούμε να το κάνουμε με την βία, πρέπει να το κάνουμε μέσω του συστήματος, περνώντας όπως ο Οδυσσέας μέσα από τις Σειρήνες.

Ερώτηση παρευρισκόμενου:
Πως θα γίνει αυτό δηλαδή πρακτικά;

Δρ. Λαμπράκης:
Πως θα γίνει; Εγώ, εσύ και δεκαπέντε άλλοι θα περάσουμε το σύστημα απέναντι. Ένας πολιτικός φορέας θα πρέπει να περάσει μέσα από αυτό το πολιτικό σύστημα έχοντας πάντα…γι αυτό σας εξήγησα τις αποχές πριν, υπάρχει η κρίσιμη μάζα στον λαό αυτή την στιγμή, εάν έχει 50% αποχή από τις εκλογές, εάν εγώ κινητοποιήσω αυτό το 50% και 10% από τους ήδη ευαισθητοποιημένους, κάνεις την αρχή. Στο διάστημα αυτό, σε αυτή την πορεία όμως να θυμάστε ότι θα χαθούν πάρα πολλοί. Ακόμα και τον εαυτό σας να μην έχετε, εγώ και στον εαυτό μου δεν έχω εμπιστοσύνη, ενώ ξέρω την πορεία, περνώντας από εκεί μέσα, πρέπει να έχεις απόλυτη.

Ερώτηση παρευρισκόμενου:
Κύριε Μανώλη, δηλαδή πρέπει να μπούμε μέσα στο καθεστώς;

Δρ. Λαμπράκης:
Να περάσουμε μέσα από το καθεστώς.

Παρευρισκόμενος:
Ναι αλλά θα γίνουμε ένα.

Δρ. Λαμπράκης
Όχι. Άλλο μπαίνω…Σας είπα καθορισμός πρώτον της ιδεολογικής ταυτότητος. Όσοι συνέλληνες συμπορευτούν σε αυτή την πορεία θα ξέρουν ότι βλέπουνε πάντα εκεί. Επομένως πρέπει να σας καθορίσουμε, να σας δώσουμε και να το συμφωνήσουμε όλοι μαζί. Σας είπα με πολύ απλά λόγια πως είναι η χρηστή διοίκηση των Ελλήνων. Δεν υπάρχουν κόμματα, δεν χρειάζονται κόμματα, δεν χρειάζονται δόγματα, τίποτα. Για να φτάσουμε όμως εκεί με δύο τρόπους μπορεί να συμβεί αυτό, είτε περνώντας μέσα από το σύστημα είτε με την βία.

Απομαγνητοφώνηση Αλεξάνδρα Τσίκου
ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.