ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
.
ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ΄ΕΑΥΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΟΥ.
ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΧΑΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ. ΈΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΚΥΡΙΑΚΗ» ΠΡΟΣΕΥΧΗ Η΄ ΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΟ «ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ( ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΑ ; ) ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΟ ΚΕΦ. 6.9-13, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ :
«……Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον•…..»
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΤΟΣ «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ» ;
ΤΑ ΛΕΞΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΩΣ «ΕΠΙΟΎΣΙΟΝ» ΤΟΝ ΑΡΤΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ , ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ. ΑΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ – ΟΥΣΑ- ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΑΡΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΟΥΣΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ «ΣΗΜΕΡΟΝ». ΩΣ ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΟΜΩΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ( ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ). ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΑΡΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ» ; ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ -ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ- ΩΣ ΠΕΡΙ-ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΑΡΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ; ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ «ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ». ΠΟΣΟ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Η ΕΓΧΑΡΑΞΗ ΓΙΑ «ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ ΑΡΤΟ» ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΜΕ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΓΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΜΕΡΙΣΜΑ ΝΟΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΡΡΗΤΟΥ ΕΝΟΣ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟΝ ΑΥΤΟΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ;
ΓΝΩΘΙ Σ΄ΕΑΥΤΟΝ…. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.