ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ …ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ!!!

Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου

Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία – που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.

Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.

Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;

Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).

Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.

Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;

Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;

Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :


Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.

Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς,γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.

Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.

Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.

Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής.

34 σκέψεις σχετικά με το “ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

  1. Λιμναίος οικισμός στο Δισπηλιό

    Με λίγα λόγια:
    Αυτό που βρέθηκε στο Δισπηλιό δεν είναι γραφή. Ο Χουρμουζιάδης το χαρακτηρίζει ως πρωτογραφή. Παρόμοιο εύρημα βρέθηκε και στη σημερινή Βουλγαρία.

    Οι σημερινές αντιλήψεις δεν είναι πως η γραφή ανακαλύφθηκε πριν πέντε χιλιάδες χρόνια (στη Μεσοποταμία, στη κοιλάδα του Ινδού, στη κοιλάδα του Κίτρινου ποταμού, και στο Μεξικό), αλλά ήταν μια μακριά διαδικασία που ξεκίνησε πριν 40 χιλιάδες χρόνια. Σε πολλές σπηλιές με προϊστορική κατοίκηση, και μαζί με τις τοιχογραφίες με ζώα, βρίσκονται και μερικά άλλα σύμβολα, όπως μικροί κύκλοι, τελείες, κλπ. Αυτά βρίσκονται σε μια μεγάλη γεωγραφική έκταση, και σε περίοδο πολλών χιλιάδων χρόνων.
    .

    Με πιο πολλά λόγια:

    Συνέντευξη με τον Καθηγητή προϊστορικής αρχαιολογίας κ.Γεώργιο Χουρμουζιάδη
    01 Νοέμβριος 2009.
    http://www.cyberotsarka.gr/afierwmata/sinentefkseis/159-chourmouziadis-interview.html

    το πιο πάνω περιέχει πολλές και τις πιο μεγάλες φωτογραφίες για τον οικισμό στο Δισπηλιό, που έχουμε δει.

    Στη συνέντευξη αυτή, ο Χουρμουζιάδης χαρακτηρίζει σαν «βλακείες» όλα όσα έχουν γραφεί για το Δισπηλιό.

    Προσέξτε πόσο δυσκολεύεται να απαντήσει, ακριβώς διότι σκέφτεται τα πράματα διαφορετικά από αυτόν που παίρνει τη συνέντευξη και προσπαθεί να αποφύγει τη παρεξήγηση.
    .

    Ανάσκαμμα
    ανασκαφικό περιοδικό
    http://anaskamma.wordpress.com/

    Η πινακίδα του Δισπηλιού και το άλμα τριπλούν της ελληναράδικης παραγλωσσολογίας
    αρθρο του Σαραντάκου
    4 Μαρτίου, 2013
    http://sarantakos.wordpress.com/2013/03/04/dispilio/

  2. Εχουμε και την Μινωϊκη (δυο τυπι) που ειναι ιδεογραμματα, προγενεστερη του αλφαβητου. Απο την αλλη στην Ελλαδα χρησιμοιησαμε και τα συμφωνα στον γραπτο λογο.

  3. Φαίνεται πως επικρατούν ορισμένες παρανοήσεις.

    Πρώτα-πρώτα, ακόμα κι αν τα σημάδια στη πινακίδα του Δισπηλιού ήτανε γραφή, αυτό δεν σημαίνει πως στην Ελλάδα υπήρχε γραφή συνεχώς από το 7500 π.Χ. μέχρι την Μηκυναϊκή εποχή και την πρώτη χιλιετία π.Χ. Θα μπορούσε κάποτε η γραφή να χαθεί. Αυτό συνέβη με τη γραφή που υπήρχε στη Μηκυναϊκή εποχή, αλλά χάθηκε κάπου στο 1200 π.Χ. Μέχρι λίγο πριν το 700 π.Χ., όπου χρονολογείται η πρώτη αλφαβητική γραφή στην Ελλάδα, υπάρχουν πέντε αιώνες όπου δεν υπήρχε καμμιά γραφή.

    Δεύτερο, η ύπαρξη γραφής δεν σημαίνει καθόλου και πως η γλώσσα που είναι γραμμένη είναι Ελληνικά. Αλλά ακόμα και να γράφει Ελληνικά, δεν σημαίνει και πως αυτοί ου τα γράψανε ήτανε Ελληνες.

    Τα ονόματα των γραμμάτων του Ελληνικού αλφαβήτου δεν σημαίνουν τίποτε στα Ελληνικά, σημαίνουν όμως στις σημιτικές γλώσσες:

    αλφα : από τη λέξη άλεφ, που σημαίνει ταύρος. Στην αρχή, το άλεφ ήτανε το κεφάλι ενός βοδιού. Οταν αυτό αντιστράφηκε, προέκυψε το άλφα. Αυτά που στο σχήμα του άλεφ ήτανε τα κέρατα, έγιναν τα δυο πόδια του άλφα.

    βήτα : από τη λέξη μπεθ, που σημαίνει σπίτι. Το σχήμα του μπεθ ήτανε αρχικά γυρισμένο με τη κάθετη γραμμή να είναι οριζόντια και τις δυο καμπύλες στο πάνω μέρος, αλλά τριγωνικές: δείχνει δυο αντίσκηνα δίπλα-δίπλα. Αυτό ήτανε το σπίτι των Σημιτών νομάδων: ένα τσαντίρι για τα πρόβατα και τα γίδια, κι ένα για τις γυναίκες και τα παιδιά.

    Τοπωνύμια με το μπεθ: Μπεθ-λεεμ (Βηθλεέμ), Βηθανία, Μπεθ-σεάν, Μπεθ-ηλ (Βαιθήλ), κλπ.

    γάμμα : από τη λέξη γκίμελ, που σημαίνει καμήλα. Φανταστείτε την οριζόντια γραμμή του (κεφαλαίου) γάμμα σαν το λαιμό μιας καμήλας. Η κάθετη γραμμή είναι τα πόδια της.

    δέλτα : από τη λέξη δάλεθ (ντάλεθ) που σημαίνει δέλτος, δηλαδή πινακίδα. Το λατινικό δέλτα, δηλαδή το D, διατηρεί ακόμη τη μια ίσια πλευρά από την οποία κρατούσαν τη πινακίδα και έγραφαν.

    μι : Το σχήμα του μι, δηλαδή το Μ, δείχνει την επιφάνεια του νερού που κυματίζει, και παριστάνει τον ήχο του νερού: μμμμ…, _μουρμουρίζει_ όπως λέμε. (αυτό είναι παλιά ερμηνεία, δεν ξέρω αν γίνεται δεκτή και σήμερα).

    σίγμα : έχει το σχήμα ενός φιδιού, και πράγματι παριστάνει το συριστικό ήχο που κάνει το φίδι: σσσσ…
    -.

    1. «Τα ονόματα των γραμμάτων του Ελληνικού αλφαβήτου δεν σημαίνουν τίποτε στα Ελληνικά, σημαίνουν όμως στις σημιτικές γλώσσες: …αλφα : από τη λέξη άλεφ…,…βήτα : από τη λέξη μπεθ….γάμμα : από τη λέξη γκίμελ…..,….δέλτα : από τη λέξη δάλεθ»
      ΦΙΛΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ WIKIPEDIA.
      ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΦΩΝΗΕΝΤΑ. ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΓΡΑΠΤΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ -950. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣΕΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ.
      ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΦ ΣΤΟ ΑΛΦΑ; ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΘ ΣΤΟ ΒΗΤΑ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΓΚΙΜΕΛ ΣΤΟ ΓΑΜΑ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΑΛΕΘ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ;!!! ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΓΜΑ …ΕΚΕΙ ΕΔΩΣΕΣ ΡΕΣΤΑ.
      ΣΚΕΨΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η «ΦΩΝΗ» ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ (ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ), Η ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ Β (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ) ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΠ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΛΕΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΜΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
      ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

      1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ BLOG Ο ΤΟΠΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΙΟΤΙ (ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ) ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.

      2. Σωστό το κουνέλι! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε (και στους χαρακτηρισμούς που αποδίδεις στον παραπάνω «αλεμπεθογκιμελονταλεθμισου»).

      3. Ρε παιδιά… έλεος! Γιατί μιλάτε για θέματα τα οποία δε γνωρίζετε; Τι δουλειά έχουν οι Εβραίοι; Το ότι οι Φοίνικες είναι σημιτικό φύλο δεν τους ταυτίζει με τους Εβραίους. Όσο για το Β, όντως οι Έλληνες το διάβαζαν μπ. Και εν πάση περιπτώσει ο ιδιος ο ιστορικός Ηρόδοτος τον 5ο αι. π.Χ. λέει ότι τα γράμματα οι Έλληνες τα πήραν από τους Φοίνικες και γι’ αυτό τα ονομάζει «φοινικήια «. Ρωτήστε κανένα φιλόλογο πρώτα, μη γράφετε ό,τι σας κατέβει…

      4. ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΜΙΛΟΥΜΕ. ΜΕΛΕΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ «ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΠ…. ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΩΣ ΚΕΛΑΙΔΙΣΜΑ». ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΠ…. Ή ΝΤ…. ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Η ΛΕΞΗ ΚΟΜΒΟΣ ΕΧΕΙ Μ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ Β. ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΤΤΟ ΑΝ Η ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ Β ΗΤΑΝ ΜΠ…

      5. Η άποψη ότι οι Φοίνικες ήταν ελληνικό φύλο αποτελεί άλλο ένα δείγμα ασχετοσύνης των «επιστημόνων» του πληκτρολογίου (παιδιά, μη βλέπετε πολύ Λιακόπουλο, βλάπτει σοβαρά την υγεία…).
        Όσον αφορά το «Περί της Ηροδότου κακοηθείας», σε κάποια σημεία η κριτική του Πλουτάρχου για τον Ηρόδοτο είναι σωστή, αλλά τις περισσότερες φορές ο Πλούταρχος μεροληπτεί κατά του Ίωνα ιστορικού, διαστρεβλώνοντας διάφορα χωρία του τα οποία υποτίθεται ότι προσπαθεί να ανασκευάσει. Άλλωστε, ο κύριος λόγος της συγγραφής του συγκεκριμένου έργου είναι η προσπάθεια του Βοιωτού Πλουτάρχου να υπερασπιστεί τους συμπατριώτες του Θηβαίους ενάντια στην κατηγορία του Ηροδότου ότι μήδισαν κατά τους Περσικούς πολέμους. Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε κατά την αντίληψή σου να θεωρηθεί πιο αξιόπιστος ο Πλούταρχος, που έζησε τον 1ο αι. μ.Χ., και όχι ο Ηρόδοτος, που έζησε τον 5ο αι. π.Χ. και επομένως είχε πιο πρόσφατα τα γεγονότα (κατά τη γνώμη μου και οι δύο έχουν λόγους να μην είναι αντικειμενικοί και αξιόπιστοι στο συγκεκριμένο ζήτημα του μηδισμού των Θηβαίων), αλλά εν πάση περιπτώσει η κριτική του Πλουτάρχου δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα που συζητάμε. Σε κανένα σημείο ο Πλούταρχος δεν αμφισβητεί τη φοινικική προέλευση του αλφαβήτου, άλλωστε δε μιλά πουθενά για αλφάβητο, η κριτική του εστιάζεται στην παρουσίαση γεγονότων των Περσικών πολέμων και επομένως η αναφορά στο «Περί της Ηροδότου κακοηθείας» είναι άστοχη και εκτός θέματος.
        Όσο για την προφορά του γράμματος Β, εφόσον αποφάσισες να εισέλθεις στο πεδίο της γλωσσολογίας, και μάλιστα της φωνητικής και της φωνολογίας, το παράδειγμα με τη λέξη «κόμβος» είναι ατυχές. Η συγκεκριμένη λέξη, εφόσον έχει Μ πριν από το Β, διαβάζεται στα αρχαία ελληνικά ως kombos (όπως ακριβώς τη λέμε κι εμείς σήμερα), ενώ σε άλλες λέξεις, όπου δεν υπάρχει Μ, το Β διαβάζεται απλά ως b (π.χ. λάβρος – labros). Δυστυχώς παρασύρεσαι απ΄τη συνήθεια των Νεοελλήνων να προφέρουν παντού το μπ ως mb. Άλλος φθόγγος είναι το b και άλλος το mb. Εγώ θα σου δώσω ένα άλλο επιχείρημα-παράδειγμα: οι Λατίνοι στο αλφάβητό τους (το οποίο είναι βέβαια ελληνικό) έχουν γράμματα και για τους δύο φθόγγους, δηλαδή και b και v. Αν οι αρχαίοι Έλληνες διάβαζαν το Β ως v (όπως εμείς σήμερα), γιατί οι Λατίνοι ακούγοντας τη λέξη «βάρβαρος» τη μετέγραψαν ως barbarus και όχι ως varvarus; Γιατί οι «Θήβαι» έγιναν «Thebae» και όχι «Thivae», όπως το προφέρουμε εμείς σήμερα; Και σε πληροφορώ ότι οι Λατίνοι ήταν πολύ συνεπείς και ακριβείς στις μεταγραφές ελληνικών λέξεων: σε όποια λέξη είχε δασεία έβαλαν μπροστά το h, π.χ. η «αρμονία» έγινε «harmonia», εξ ου και το αγγλικό «harmony» (σε όλες τις σημερινές ευρωπαϊκές γλώσσες υπάρχει το h αντί της ελληνικής δασείας, π.χ. Hellas).

    2. Ἀκόμα κι ἄν (ἐχάθη) ἡ (γραφή)ὅπως ΕΣΥ ἰσχυρίζεσεαι.τί θά πεῖ αὐτό;ὄτι ἐσταμάτησαν νά γράφουν; 2ον ἀπό ποῦ συμπεραίνεις ΕΣΥ ὅτι ἐχάθη; ἐπειδή δέν εὑρέθησαν (κείμενα);;Τέλος πάντων,,γιά νά μήν ἐπεκταθῶ εἰς τάς ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗΣ,,ΕΣΥ ὡς τί μιλᾶς; ὡς ἐπιστήμων;γλωσσολὀγος;ἀρχαιολόγος;ἱστορικός;;ὡς τί ὁμιλεῖς; Ἐν κατακλείδι λοιπόν ἄντε νά σοῦ κάνω τήν χάρην νά (παραδεχθῶ) πῶς εἶναι <> ΕΣΥ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ;;;Σοῦ ἐνοχλεῖ τόν ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ ΣΟΥ; Ἤ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΣ;;;;

      1. Κύριε Μισόδημε ξεχάσατε να αναφέρετε στο ανωτέρω σχόλιο ότι ο θολοκουλτουριάρης Κωνσταντας που αναφέρει για την προέλευση των Ελληνικών γραμμάτων ως εβραικών μάλον να ειναι εντολοδοχούμενος του ΚΙΣ (Κεντρικο Ισραηλιτικό Συμβούλιο) και ο νοών νοείτω……..
        Διογένης ο Ναυτίλος.

  4. Ζητω τα complex των ελληναραδων που δεν εχουν σημερα τιποτα για να ειναι περιφανοι και προσπαθουν να κρατηθουν απο τους για καποια εποχη υπεροχους προγονους μας για να μας ανεβασουν σημερα υπερ ανω ολων των αλλων

    1. Δέν ὑπάρχει μεγαλίτερο κόμπλεξ ἡλίθιε ἀπό ἐκείνο πού πηγάζει ὅταν ξέρεις ἡ βρωμοφάρα σου δέν ἔχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΕ σ’ αύτόν τόν πλανήτη καί οὔτε πρόκειται νά προσφέρει γιατί ἁπλώς εἶναι θέμα γονιδίων…καί τά δικά σας εἶναι μέσα στό δόλο, την ἀπάτη καί το μαύρο σκοτάδι καί ὅ,τι δέν μπορείτε νά τό ἁρπάξετε/οίκοιοποιηθείτε, τό καταστρέφετε. Μόνο τό Ἑλληνικό Πνεύμα εἶναι ἄξιο μεγαλοσύνης…καἰ δέν θά ήταν ἱκανό νά δημιουργήσει τό μέσον διατύπωσής της…τήν γραφή δηλαδή;…τί λές ρέ ζόμπι…τό IQ σου δέν πρέπει νά ξεπερνά το 12 γιά νά λές τέτοιες μαλακίες…βρέ οὔστ κωλόγυφτα…

      1. και για πες μας για το ελληνικο πνευμα; απο τι αποτελειται; και σημερα που ειναι αυτο το πνευμα; που το κρυβουν οι ελληνες; εδω αλλαξε θρησκεια και ακομα να μαθει,,, τα ιδια λαθοι και χειροτερα σε καποιες περιπτωσεις εχουμε κανει. οποτε ασε τα λαικιστικα κολπα και δωσε φως στους αδελφους σου, οχι αλλο σανο.

  5. Πρωτα απο ολα, κανενα, μα κανενα παλαιοληθικο συμβολο, δεν σχετιζετε με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ αλφαβητο. Αρα ακυρο εντελως το ολο θεμα της σχεσης των συμβολων που αναφερεις, με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ γραφη. Και το Λ δεν διαβαζεται κανονικα Λαμδα, αλλα ΕΛ, οπως στα αγγλικα, αυτη ειναι η σωστη ονομασια. οπου και το ΕΛ σημαινει φερω φως… οποτε φιλε μου, λυπαμαι, αλλα οτι εχεις διαβασει για την επεξηγηση των γραμματων του Ελληνικου αλφαβητου, ειναι απλα κοινος παπατζα, για ακομα μια διαστρευλωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ γενους, και της ιστοριας του….
    και το ποιο ασχημο απο ολα ειναι οτι ολο αυτο το (παραπληροφοριση) διαβασμα που εριξες, απλα παει χαμενο!!!! λυπαμαι.. τις καλημερες μου………..

  6. 7270 χρόνια!!!
    οκ όλα καλά ρε παιδιά αλλά η εγκυρότερη ραδιοχρονολόγηση άνθρακα C-14 μπορεί να δώσει αποτελέσματα +/- 40 χρόνια μέχρι 5.000 χρόνια πίσω. Από εκεί και παλαιότερα το εύρος πλαταίνει πάρα πολύ. Στα -7.000 χρόνια είναι τουλάχιστον +/- 150 χρόνια… Άρα η ακρίβεια που αναφέρει το κείμενο είναι απίθανη.

  7. Την ρήση του Κισσικγερ να μην ξεχναμε [ ο Ελληνας ειναι ο εχθρος ]…30 χρονια και μεχρι σημερα δεν μπορει να εφαρμοστει το σχεδιο αφανισμου του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…..Γνωριζουν πολυ καλα οτι το Ελληνικο Εθνος ειναι ευλογημενο…και δεν χανεται ποτε!!!!και οχι μονο αυτο αλλα θα πρωτοστατηση ενεργα στο μεσσασμο της εικοσαετιας μετα το 2000 Μ.Χ.!!!!!!

  8. Τα Ομηρικά έπη πότε γράφτηκαν ; Αν γράφτηκαν τον 7ο π.Χ. αιώνα δεν είναι απίθανο το Ελληνικό αλφάβητο να επινοήθηκε 1-2 αιώνες πρίν ;

  9. ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ .. Η ΠΡΩΤΗ ΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΩΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ.
    ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ 1-2 ΑΙΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ 4 – ΕΩΣ 8 ΓΕΝΙΕΣ.
    ΣΚΕΨΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΑ «ΕΠΙΝΟΕΙ» ΕΝΑ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ Ο ΔΙΣΕΓΓΟΝΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΕΝΑ ΕΠΟΣ 15.693 ΣΤΙΧΩΝ (ΙΛΙΑΣ) …

  10. «Μέχρι λίγο πριν το 700 π.Χ., όπου χρονολογείται η πρώτη αλφαβητική γραφή στην Ελλάδα, υπάρχουν πέντε αιώνες όπου δεν υπήρχε καμμιά γραφή.»

    «Ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα ήταν στην Ολυμπία, το 776 π.Χ. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτή δεν ήταν και η πρώτη φορά που γίνονταν οι Αγώνες. Τότε οι Αγώνες ήταν μόνο τοπικοί και διεξαγόταν μόνο ένα αγώνισμα, η κούρσα του σταδίου.»

    Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι διοργάνωναν ολυμπιακούς αγώνες ενώ δεν είχαν ακόμα γραφή; Είναι δυνατόν;;

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.