Βρετανική έρευνα: Τα αντιηλιακά προκαλούν καρκίνο

Υπήρχαν ανέκαθεν υποψίες. Τελικά η έρευνα το αποδεικνύει. Η χρήση αντιηλιακών προκαλεί καρκίνο σύμφωνα με λεπτομερή έρευνα που κοινοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν 2 βασικοί για τους οποίους τα αντιηλιακά προκαλούν καρκίνο. Πρώτο και σημαντικότερο είναι η χρήση των αντιηλιακών μπλοκ του δέρματος που απορροφά τις ηλιακές ακτίνες. Αυτό εμποδίζει την δημιουργία της βιταμίνης D που εμποδίζει την ανάπτυξη 25 χρόνιων παθήσεων όπως ο καρκίνος του προστάτη, του μαστού, οστεοπόρωση, σχιζοφρένεια και καρδιακές παθήσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στο βόρειο ημισφαίρειο έχουν έλλειψη βιταμίνης D. Φορώντας αντιηλιακό στερούν το πιο θρεπτικό συστατικό που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς.

Ο δεύτερος λόγος που προκαλείται καρκίνος είναι επειδή περιέχονται τοξικές χημικές ουσίες με μορφή τεχνητών αρωματικών χρωμάτων, χημικών και προϊόντων πετρελαίου που προστίθενται ως σταθεροποιητές. Οι ουσίες αυτές απορροφώνται από το δέρμα και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος σπέρνοντας όλεθρο στο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα τεχνητά αρώματα μπορούν να περιέχουν δεκάδες καρκινογόνες χημικές ουσίες που βλάπτουν το ήπαρ, την καρδιά και βοηθούν τον καρκίνο να αναπτυχθεί ευκολότερα.

Φυσικά οι κατασκευαστές αντιηλιακών εξακολουθούν να αρνούνται τα πάντα ενώ προωθούν το «Δεν υπάρχει πιο υγιές μαύρισμα» ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το «Δεν υπάρχει πιο ανθυγιεινός τρόπος μαυρίσματος». Το μαύρισμα είναι ένα σημάδι καλής υγείας και όταν είναι βαθύ προστατεύει πραγματικά από τον καρκίνο. Για να διασφαλιστεί το βέλτιστο επίπεδο βιταμίνης D στη Βρετανία θα πρέπει η ηλιοθεραπεία να γίνεται με όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα προσέχοντας μην προκύψουν εγκαύματα. Η βιταμίνη D που λαμβάνεται από την τροφή καλύπτει μόνο το 10% των αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού.

Naturalnews / Μετάφραση epistimonikos

6 σκέψεις σχετικά με το “Βρετανική έρευνα: Τα αντιηλιακά προκαλούν καρκίνο

  1. πρεπει ομως να ακουσουμε και τι προτεινετε για αυτο… το να αποφυγουμε την εκθεση στον ηλιο, αυτο ειναι κατι αδυνατο οπως επισης να μεινουμε χωρις αντιηλιακο.. νομιζω οτι πρεπει να βρεθει ενα φυσικο παραγωγο προστασιας, ατοφιο που να μην εχει παρενεργειες! οπως μας το δινει η μητερα φυση!! το γεγονος οτι η βιομηχανια εχει στοχο το κερδος χωρις να υπολογιζει την δημοσια υγεια ειναι γνωστο πλεον.. τα παντα στον βωμο του χρηματος.

    1. Τα τελευταία αρκετοί άνθρωποι που λιάζονται στις παραλίες χρησιμοποιούν λάδι για μωρά. Να αλείφεστε με αρκετή ποσότητα και να αναπληρώνετε όταν το απορροφά το δέρμα. Θα έχετε πολύ καλύτερο μαύρισμα σε σύγκριση με τα απλά αντιηλιακά. Δοκιμάστε το.

    2. Οι παππούδες μας, οι γιαγιάδες μας δεν έκαναν ηλιοθεραπεία με τις ώρες, ντάλα μεσημέρι. Η εικόνα του λουομένου που κατακαίγεται μέσα στο μεσημέρι, είναι κατά ένα ποσοστό εισαγόμενη και κατά ένα άλλο κατασκευασμένη.

      Αυτό μάλιστα που έκαναν οι πρόγονοι μας όταν η ανάγκη τους έφερνε κάτω από τον καυτό μεσημεριανό ήλιο (πχ σε αγροτικές εργασίας), ήταν να φοράν μακρυμάνικα ελαφρά ρούχα και να ράβουν ακόμη και τις όποιες οπές πιθανόν είχε το ένδυμα λόγω καταπονήσεως του.

      Βάζοντας το μυαλό μας σε λειτουργία, στο βαθμό που αυτό επιτρέπεται στην σημερινή εποχή, θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι η ανάγκη για μεσημβρινή έκθεση στον ήλιο είναι κυρίως βορειοευρωπαϊκή, εκεί δηλαδή που οι μεσημβρινές ώρες είναι οι μόνες πραγματικά θερμές ώρες της ημέρας και που η θάλασσα έχει μια κάποια ανεκτή θερμοκρασία. Στην Ελληνική πραγματικότητα οι μεσημβρινές ώρες είναι ώρες ξεκούρασης και ύπνου ενώ ο ήλιος καίει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στην ουσία δηλαδή είμαστε θύματα του μάρκετινγκ, της χολυγουντιανής και τουριστικής εικόνας την οποία μην λησμονούμε ότι καλλιέργησαν κυρίως αγγλοσάξονες, άνθρωποι δηλαδή διψασμένοι για ήλιο αλλά και άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τον ήλιο.

      Εμείς όμως έχουμε κολοσσιαία σχέση με τον ήλιο, μέχρι και θεό τον έχουμε και είναι ντροπή μας να έχουμε την σημερινή ηλίθια συμπεριφορά της λιαστής ντομάτας που ξεροψήνεται στον καυτό ήλιο. Κάποτε πρέπει να ξαναεμπιστευτούμε τις παραδόσεις μας που δεν είναι κάποιες γραφικότητες αλλά το απόσταγμα του κολοσσιαίου μας πολιτισμού.

      1. Συμφωνώ απόλυτα με το σχολιό σου…
        Έχω μόνο να προσθέσω ότι θεωρώ πως η έρευνα αυτή αναφέρεται στα αμφιβόλου ποιότητος κοινά αντηλιακά του εμπορίου που βρίσκουμε στα σουπερ μαρκετ. Γνωρίζω ότι στα φαρμακεία υπάρχουν αντηλιακά χωρίς πολλά χημικά, με αρκετά φυσικά συστατικα, χωρίς parabens και άλλα ένοχα συστατικά, τα οποία όντως προσφερουν αρκετή προστασία από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία….

  2. Στην Ελλάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ένα 10λεπτο με κοντομάνικο και σορτς καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού για παραγωγή βιταμίνης D όπως μας έχουν πει στη σχολή. Οπότε δεν υπάρχει στην Ελλάδα θέμα έλλειψης vitD λόγω της χρήσης αντιηλιακού παρά σε περιπτώσεις παρανοϊκής χρήσης του.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.